WHAT IS INSOMNIA AND THE TYPES OF INSOMNIA?

Mi az álmatlanság és mik a típusai?

Az álmatlanság a leggyakoribb alvászavar. Sok más egészségügyi állapottól eltérően viszonylag egyszerű meghatározása van. "Az álmatlanság azt jelenti, hogy képtelenség elaludni" - mondja Gerard J. Meskill, MD, a houstoni Alvógyógyászati ​​Holisztikus Egyesület neurológusa és alvászavar-specialista. Az álmatlanság jellemzői közé tartozik, hogy nem tud elaludni, nem alszik egész éjszaka, és túl korán kel fel reggel.

Pontosabban, kétféle álmatlanság létezik: akut és krónikus. Az akut álmatlanság azt jelenti, hogy rövid ideig, akár csak egy éjszakára is alvászavarai vannak. „Gyakorlatilag mindenki időnként akut álmatlanságban szenved” – mondja Dr. Meskill. A Chest folyóiratban megjelent tanulmány szerint azonban ez az álmatlanság rövid életű, így amint a kiváltó ok rendeződik, vissza fog térni a normális alváshoz. Az akut álmatlanság azonban továbbra is problémát jelenthet, mivel figyelmen kívül hagyva és kezeletlenül hosszabb ideig tartó krónikus álmatlansághoz vezethet.

A krónikus álmatlanság súlyosabb, és három hónapon keresztül heti három vagy több napon át alvászavarokkal jár. Nowakowski elmagyarázza, hogy a krónikus álmatlanságban szenvedők nappali működésük zavarairól is beszámolnak, ideértve az álmosságot, ingerlékenységet vagy szorongást, vagy koncentrálási nehézséget, a munkára való összpontosítást vagy a memorizálást.

Míg az akut álmatlanság gyakran orvosi segítség nélkül is megoldható, ugyanez nem igaz a krónikus álmatlanságban szenvedőkre. Ezeknek az embereknek képzett szakemberrel kell együtt dolgozniuk, és minél hamarabb felhívnak valakit, annál hamarabb tudják megakadályozni a probléma súlyosbodását, és így tovább tart a megoldás.
Vissza a blogra

Szólj hozzá

Felhívjuk figyelmét, hogy a megjegyzéseket jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

1 of 5